Foto: Larris Scene

Publisert 20.09.2018 08:39, oppdatert 20.09.2018 08:39 - Redaksjonen - tips@stottmedia.no

Silya & The Sailors // Larris Scene

Etter å ha viet nesten hele livet til musikk er Silya blitt en sjeldent kraftfull musiker og låtskriver, med en tilstedeværelse som bergtar publikum og anmeldere hver gang hun opptrer. I høst er hun klar for å legge ut på veien igjen. 

I vinter ga hun oss vakre, rørende og energirike tolkninger på «Hver gang vi møtes» på TV2, og 22. juni var hun tilbake med ny og egen musikk, i form av låta «Bonafide Sinner». Dette er bare én av låtene hun tar med seg når hun legger ut på høstturné i oktober.
«Det gledes stort til å dra ut å spille med en grom bag av varieteter. Nye låter, gamle låter, nye vrier, fantastiske musikere og god stemning! Håper dere vil komme å henge med oss!», sier Silya. 
Silya er utdannet fra danselinja på Statens Balletthøgskole (KHIO). Hun var tidlig med som danser og sanger i musikaler som Cabaret, Chicago og West Side Story, danset i ulike streetdance kompanier og gjorde også suksess som vokalist med den norske hip-pop gruppen Multicyde fra 1998-2002. Hun bosatte seg så i New York i 2006 hvor hun jobbet som sanger og låtskriver og finpusset sin egen musikk. Hun hadde akkurat startet Silya & The Sailors da hun høsten 2013 kom tilbake til Norge og kapret befolkningens hjerter og gikk av med seieren i Stjernekamp på NRK1. Hun har gitt ut 3 album og Silyas kjærlighet til musikk ledet henne også til samarbeidet med Det Norske Kammerorkester på Heart, en del av hennes forrige utgivelse trippel-EP «Life - Resolution - Heart» i 2017. 
«Silya er ei kruttønne. Hun satte fyr på Verket.» 
- Helgeland Arbeiderblad 
«Entertainment av internasjonal klasse» 
- Avisa Nordland 
«Silya ga virkelig jernet, og der og da så det ut som om alt av publikum var blodfans.»
- Kolben Kulturhus 
«At Silya er noe av det hotteste som står på en norsk scene for tiden, trenger ingen tvile på» 
- Hissig

Les også