Foto: Larris Scene

Publisert 07.09.2018 10:46, oppdatert 07.09.2018 10:47 - Redakasjonen - tips@stottmedia.no

Odd-Erik Lothe & Mighty Magnolias

Fredag 21 sept er det duka for dobbelkonsert med Odd-Erik Lothe & Mighty Magnolias på Larris Scene.

Mighty Magnolias

«Magnolia er ei vakker plante, og det kan man også si om musikken til Mighty Magnolias - et band ulikt de fleste her til lands», skrev Dagbladets anmelder sommeren 2016 om albumdebuten til dette bandet med utspring i Os utenfor Bergen. Plata ble spilt inn i Snaxville studio med brødrene Henrik og Amund Maarud som henholdsvis tekniker og produsent. Gjengen spilte sist for oss i oktober 2017 og vi ville svært gjerne ha dem tilbake. Dette blir en stemningsfull kveld på Herr Nilsen.

Mighty Magnolias består av vokalist og gitarist Emil A. Nordtveit og to søskenpar, Stian og Ine Tumyr fra Orbo & The Longshots og William og Erik Rolland. På «Somewhere North Of Nowhere» mikser bandet country, countryrock, americana, 60-tallspop og White Stripes-aktig blues med den største selvfølgelighet, og framkaller pur vellyd – med noen «Emmylou & Gram-øyeblikk» fra Emil og Ine. Bandet har en skjev og upolert råskap ved seg som på en herlig måte kompletterer denne fantastiske vokalleveringen.

Odd-Erik Lothe

Nordfjordingen Odd-Erik Lothe er ein svært allsidig artist med base i eit utvida visebegrep. Varemerket er poetiske tekstar på nordfjordmål para med eit mangesidig musikalsk uttrykk med islett av jazz, blues, country, easy listenting og skandinavisk visetradisjon. Sidan midt på 90-talet har han gjeve ut musikk på norsk, fyrst med bandet Fabel og sidan under eige namn og med banda LOTHE og Krom. Utgjevingane har hausta kritikarros og han har bl.a. fått fylkeskulturprisen i Sogn og fjordane, vore nomieret til spelemannspris og to gonger fått album kåra til årets beste av NRK P1. 

Musikken hans er til stadig å høyre på radio. Songar som Jordbær og grasbrann, Nordfjordnatt, Sukker & salt, Den finaste songen og Heimlig himmel er blant songane du vil kunne høyre om du lånar ein kveld til denne artisten. 
Hausten 2018 oppsummerer Lothe karriera si med eit samlealbum med nye og gamle innspelingar av låtar skrive over ein 30-årsperiode. Albumet har fått tittelen Songar og er tilgjengelig frå 7. september. 

I kveld er det bandet Mighty Magnlolias som er Lothe sine samarbeidspartnarar. Fyrste smakebit på dette samarbeidet kom i mai med singelen ”Rust”. Dette syner ei nye side av Lothe, der særlig innspirasjonen frå artistar som Ulf Lundell, Bruce Springsteen og alternativ country kjem til live. Kveldens konsert blir i så måte heilt spesiell og Lothe sine songar har vel aldri fått større dynamisk spelerom enn i dette konseptet. Dette blir både nært og storslått på same tid!

Les også